Betydelsen av musik i videoslots

För varje år som går, så blir spelautomaterna som lanserar allt mer sofistikerade och fyllda med ny teknik. Dagens slots är långt från vad de var när de först kom. Förr fanns inga direkta specialeffekter och det ljud som var då kunde kanske vara lite plingande när det blev en vinst. Idag är spelautomaterna fylla med musik, ljud, effekter, 3D-videos med mera.

Mer populärt på senare tid

Ju mer avancerade spelautomater och casinospel som tagits fram, desto viktigare har det även blivit med ljudet. Även om grafiken är en stor del av spelupplevelsen så skulle den utan musik och ljudeffekter falla platt. Musik och ljud används idag för att skapa en stämning och en atmosfär. Ljud och musik påverkar oss en hel del. Även om det fanns ljud i de enarmade banditerna förr, så var det inte alls så som det är idag. Idag kan en slot ha dels bakgrundsmusik, dels musik eller ljudeffekter när det händer något särskilt i spelet. Dagens teknik har gjort så att spelautomaterna blivit allt mer avancerade och det på flera olika sätt. NetEnt var en av de första utvecklare att se potential i hur man kunde använda musik och andra ljud i sina slots, för att öka spänningen.

Spänningen ökar

Musik är något som påverkat människan i alla tider. Att då implementera det i spelautomater är mer eller mindre ett knep från speltillverkarna. Det ger spelaren en bättre spelupplevelse att spela en slot där det finns musik som han eller hon kan relatera till. Musiken och ljudet som skapas för en slot, det är en del av en slags belöning för spelaren kan man säga. Spelautomater har ofta idag ett specifikt tema. Det gäller då att musiken och ljudeffekterna överensstämmer med detta tema. Ljudets främsta funktion är för att skapa spänning och en förväntan. Ljudeffekter är ofta vanligt när man så att säga ”nästan vinner”. Det är inte ovanligt att man behöver 3 scatter, för bonus eller free spins. När två landat på hjulet kan det ibland bli särskilda ljudeffekter och chans på en tredje. Även om vinsten eller symbolen uteblir, så får spelaren en känsla av framgång, eftersom det ändå var nära.

Tips på slots

Det finns idag många slots som har stort fokus på musiken. Bland annat dessa:

  • Guns n’ Roses
  • Jimi Hendrix
  • Motörhead
  • Sabaton
  • Spinal Tap